ο

 

EMAIL US

English / Greek

 

 

O

 

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η Επιτροπ Δημοσιογραφικς Δεοντολογας δεν αποδχθηκε παρπονο απ πολτη εναντον της εφημερδας Cyprus Mail γιατ δημοσευσε ρθρο , στις 10 Σεπτεμβρου, 2017, το οποο κατ’ ισχυρισμ παραποιε την ιστορα με τον ισχυρισμ τι η Βυζαντιν Αυτοκρατορα διπραξε ανθρωποκτονα σκοτνοντας πνω απ 20 εκατομμρια Ελληνες.
Το ρθρο υποστριζε επσης τι σμερα δεν υπρχουν Ελληνες «αλλ να συνονθλευμα απ τι απμεινε απ τους τχα διωγμος» των Βυζαντινν.
Η Επιτροπ αποφσισε τι δεν εχε δικαωμα να κρνει το περιεχμενο του ρθρου, δεδομνου τι πρκειται για κφραση ιστορικς ποψης γνμης, που εναι κατοχυρωμνη απ λες τις διεθνες συμβσεις ανθρωπνων δικαιωμτων και απ το Σνταγμα της Κυπριακς Δημοκρατας.
Η Επιτροπ αποφσισε, κατ’ αρχν, τι ταν καθκον της να κακσει χαρακτηρισμος και ισχυρισμος που χρησιμοποησε ο παραπονομενος για το Cyprus Ma?l, τους οποους δεν συμμερζεται με καννα τρπο.
Η Επιτροπ, ακολουθντας την πγια αρχ τι δεν κρνει απψεις, αποφσισε τι η μνη θεραπεα στις περιπτσεις κφρασης γνμης, ιστορικς λλης, εναι η απντηση και αντκρουσ της.
Οποιοσδποτε διαφωνε με οποιαδποτε ποψη χει δικαωμα να εκφρει τη δικ του αντθετη λλη γνμη και να ζητσει τη δημοσευσ της.
Το ντυπο που δημοσιεει μια γνμη, και στην προκειμνη περπτωση το Cyprus Ma?l, χει υποχρωση να δημοσιεει και τον αντλογο σ’ αυτ.

 

Επιστροφ

Πλρης απφαση

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...