ο

 

EMAIL US

English / Greek

 

 

O

 

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΟΜΑΔΕΣ

Η Επιτροπ Δημοσιογραφικς Δεοντολογας εξτασε παρπονο (21/21/8/2017) απ ομδα πντε εκπαιδευτικν για δημοσευμα στην ιστοσελδα 24h.com.cy στις 5/8/2017 αναφορικ με το χρνο εργασας των δασκλων.
Το δημοσευμα με την υπογραφ της Αλεξας Καφετζ, κτω απ τον ττλο «Πληρνονται για να ξεκουρζονται!» ανφερε τι για δο περπου μνες κατ την καλοκαιριν περοδο «οι εκπαιδευτικο μας παραθερζουν, κθονται, ξεκουρζονται και πληρνονται κανονικ τους μισθος τους, ωσν να εργζονταν κανονικ…»
Το ρεπορτζ, παραθτοντας στοιχεα απ διφορες μελτες και εκθσεις, ανφερε τι οι εκπαιδευτικο στην Κπρο εργζονται λιγτερο και αμεβονται περισστερο απ εκπαιδευτικος σε λλες χρες.
Η Επιτροπ αποφσισε τι ταν εκτς της δικαιοδοσας της να αποφανθε επ του περιεχομνου της και τι εχε παρατεθε επαρκς τεκμηρωση με την αναφορ στις πηγς της.
Ωστσο, η Επιτροπ διαπστωσε τι η δημοσιογρφος παρλειψε να απευθυνθε σε οποιαδποτε οργνωση εκπαιδευτικν για να ακοσει και δημοσιεσει τις απψεις των ετε ταυτχροναμε εδηση, ετε αργτερα.
Δεδομνων των γεγοντων αυτν, η Επιτροπ αποφσισε τι το δημοσευμα συνιστ παρλειψη η οποα παραβιζει την πρνοια του Κδικα, περ παροχς του δικαιματος απντησης στους μεσα επηρεαζμενους, δηλαδ τους εκπαιδευτικος και τις οργανσεις τους.

 

Επιστροφ

Πλρης απφαση

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...