ο

 

EMAIL US

English / Greek

 

 

O

 

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Επιτροπ Δημοσιογραφικς Δεοντολογας με απφασ της αποδοκμασε ντονα την πρακτικ της αποκλυψης προσωπικν δεδομνων με την αναδημοσευση παλαιν ειδσεων.
Η απφαση λφθηκε στερα απ παρπονο πολτη εναντον της ιστοσελδας Ρεπρτερ για παρμβαση στην ιδιωτικ ζω του ιδου και των μελν της οικογνεις του, με την αναδημοσευση πληροφοριν που αναφρονταν στη σζυγ του, παραθτοντας το πλρες πατρικ της νομα και τον τπο καταγωγς της και την οικογενειακ της κατσταση.
Το δημοσευμα αντλθηκε απ δημοσιεματα εφημερδων πριν απ 30 χρνια., Η συντκτρια της εδησης Μρια Οδυσσως αρνθηκε να αφαιρσει την εδηση και διατπωσε προς τη Γραμματεα της Επιτροπς τον αβσιμο ισχυρισμ τι επειδ πρκειται για παλι εδηση εχε το δικαωμα να την αναδημοσιεσει χωρς περιορισμ.
Η Επιτροπ εξφρασε απλυτη διαφωνα με τη θση αυτ, την οποα θερησε αντιδεοντολογικ και απαρδεκτη, δεδομνου τι κθε δημοσευμα διπεται απ τις διατξεις του Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας.
Η Επιτροπ επισμανε τι το Ευρωπακ Δικαστριο χει εκδσει απφαση για το «δικαωμα στη λθη-r?ght to be forgotten» (http://ec.europa.eu/justice/data-protection/files/factsheets/factsheet_data_protection_en.pdf) απ την οποα προκπτει ξεκθαρα πως δεν υπρχει απεριριστο δικαωμα αναδημοσευσης παλιν ειδσεων.
Η Επιτροπ αποφσισε τι το λο δημοσευμα συνιστοσε κατφωρη παρμβαση στην ιδιωτικ ζω ης γυνακας και των μελν της οικογνεις της και συνιστ παραβαση των καννων για σεβασμ και μη αποκλυψη των προσωπικν τους δεδομνων.
Παρλληλα αποφσισε τι η ανρτηση παραβιζει την πρνοια για αποφυγ ενεργειν οι οποες εναι δυνατ να προκαλσουν να επιτενουν τον ανθρπινο πνο και κλεσε την ιστοσελδα να αφαιρσει την εδηση.

 

Επιστροφ

Πλρης απφαση

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...