ο

 

EMAIL US

English / Greek

 

 

O

 

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΣΙΓΜΑ ΚΑΙ SIGMALIVE

Η Επιτροπ Δημοσιογραφικς Δεοντολογας εξτασε παρπονο (19/29/6/2017) απ τον Ανδρα Ιωννου τι ο τηλεοπτικς σταθμς ΣΙΓΜΑ και το SigmaLive μετδωσαν παραπλανητικ πληροφρηση σε σχση με τη διοργνωση απ το περιοδικ Μαντμ Φιγκαρ και Γυνακες της Χρονις εκδλωσης, την οποα χαρακτρισαν φιλανθρωπικ.
Ανφερε τι η εκδλωση γινε στις 5/4/2017 στο Δημοτικ Θατρο Στροβλου.
Επε επσης τι η εκδλωση διαφημστηκε απ τα προαναφερθντα ΜΜΕ ως φιλανθρωπικ, εν στερα απ ρευνα που καμε ο διος με αρμδιους φορες, δεν εχε εξασφαλισθε η απαιτομενη απ το νμο δεια, στε να μπορε να χαρακτηρισθε ως φιλανθρωπικ.
Η Επιτροπ αποφσισε τι δεν υπρχε νμιμα ειλημμνη απφαση τι η εκδλωση ταν παρνομη και περαιτρω τι με βση των Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας χει αρμοδιτητα να εξετζει παρπονα για παραβισεις προνοιν του, αλλ δεν χει αρμοδιτητα να προβανει σε ενργειες που δεν προνοονται στον Κδικα.
Κατ συνπεια, αποφσισε τι ταν αναρμδια να αναλβει πρωτοβουλα προς τις αρμδιες αρχς για την κδοση απφασης για το νμιμο μη της εκδλωσης, εν δεν μποροσε να δεχθε τη θση του παραπονομενου τι διαπστωσε στερα απ ρευν του τι δεν εχε εξασφαλισθε δεια διοργνωσης φιλανθρωπικς οργνωσης, επειδ δεν ταν το αρμδιο ργανο για να αποφασσει. Η Επιτροπ αποφσισε τι θα μποροσε να εξετσει το παρπονο, εφ’ σον υπρξει ττοια απφαση απ κατ νμο αρμδιο ργανο.

 

Επιστροφ

Πλρης απφαση

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...