ο

 

EMAIL US

English / Greek

 

 

O

 

ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΙΚ "ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ"

Η Επιτροπ Δημοσιογραφικς Δεοντολογας επιλφθηκε παραπνου (18/12/6/2017) απ το αθλητικ σωματεο Ομνοια για αντιδεοντολογικ και παραπλανητικ ενημρωση στην εκπομπ του ΡΙΚ «Γκλ και Θαμα» της 15ης Μαου, 2017.
Ο πρεδρος της Ομνοιας Αντνης Τζιωνς, ενεργντας εκ μρους του Δ.Σ. του σωματεου, ανφερε στο παρπον του τι κατ την παρουσαση των επμαχων φσεων με το Βσο Κωνσταντνου, σε μια φση του αγνα, κατ την οποα ο ποδοσφαιριστς Mat Derbyshire, σημεωσε απ κανονικ θση τρμα, καλυπτμενος απ τους αντιπλους αμυντικος -σμφωνα με σπρη γραμμ που τρβηξε η Primetel- το οποο ακρωσε ο διαιτητς ως σημειωθν απ θση off side, «το ΡΙΚ τρβηξε μια δικ του δικ του γραμμ, γνωστο με πιο τρπο και με ποια τεχνολογα, που δειχνε ακριβς το αντθετο.
Οι παργοντες της εκπομπς ανφεραν στην Επιτροπ πως η χραξη της κκκινης γραμμς γινε γιατ θελαν να αμφισβητσουν την ακρβεια της πληροφορας που δινταν με την σπρη γραμμ.
Η Επιτροπ, λαμβνοντας υπψη λα τα ενπιον της στοιχεα, αποφσισε πως θα μποροσε ελογα, αλλ χι πραν πσης αμφιβολας, να υπρξει υποψα τι η απφαση για χραξη της κκκινης γραμμς δυνατ να επηρεστηκε απ θφιστμενη διαμχη μεταξ του υπεθυνου της εκπομπς Σββα Αριστοδμου και υφισταμνων του υποστηρικτν της Ομνοιας.
Δεδομνου μως τι εναι βασικ αρχ πως οποιοσδποτε χει δικαωμα να αμφισβητσει οποιαδποτε πληροφορα, η Επιτροπ θερησε ως θεμιτ την πρθεση και ενργεια του ΡΙΚ να αμφισβητσει την πληροφορα που δθηκε με την σπρη γραμμ της Primetel. Ωστσο, πρττοντας αυτ, το ΡΙΚ θα πρεπε να εχε μεριμνσει στε το διο να δσει ακριβ και μη παραπλανητικ πληροφρηση.
Επειδ μως -σμφωνα και με την παραδοχ των λειτουργν του ΡΙΚ- τι η γραμμ που τρβηξαν δεν ταν παρλληλη με τις γραμμς του γηπδου, αν και πρθεσ τους ταν αυτ, η Επιτροπ αποφσισε τι η κκκινη γραμμ συνιστοσε ανακριβ και παραπλανητικ πληροφρηση κατ παρβαση των προνοιν του Κδικα για μη δημοσευση ανακριβν και παραπλανητικν πληροφοριν.
Η Επιτροπ, λαμβνοντας υπψη τη σχετικ πρνοια του Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας αποφσισε επσης να εξουσιοδοτσει τον αντιπρεδρ της κ. Βσο Τσαγγαρ να καταβλει προσπθεια τερματισμο των υφιστμενων κακν σχσεων μεταξ των παραγντων της Αθλητικς Υπηρεσας του ΡΙΚ και της Ομνοιας, που εδ και καιρ παρεμποδζει την παρξη αρμονικς σχσης συνεργασας.

 

Επιστροφ

Πλρης απφαση

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...