ο

 

EMAIL US

English / Greek

 

 

O

 

ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Η Επιτροπ Δημοσιογραφικς Δεοντολογας αποφσισε τι παρπονο απ το Βσο Βασιλεου, τως δημοτικ σμβουλο Αγας Νπας, για μετδοση ανακριβος και δυσφημητικς εδησης απ τον τηλεοπτικ σταθμ EXTRA V ταν ανακριβς ως προς το πρτο σκλος, αλλ δεν αποδχθηκε την καταγγελα για δυσφμιση
Ειδικτερα, με παρπονο που υπβαλε μσω δικηγρου του, ανφερε τι ο τηλεοπτικς σταθμς μετδωσε εδηση στις 25/4/2017 για επνυμα πρσωπα τομα που κατεχαν δημσια αξιματα και καταδικστηκαν για αξιποινες πρξεις, εν στην οθνη προβαλλταν ο ττλος «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ στις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ».
Μεταξ αυτν συμπεριλφθηκα και ο Βσος Βασιλεου, δημοτικς σμβουλος στην Πφο, ο οποος, σμφωνα με το ρεπορτζ, εχε βρεθε νοχος απ το Κακουργιοδικεο Πφου για διαφθορ, συνωμοσα και καταδολευση του δημοσου.
Ωστσο, η αναφορ στο Βσο Βασιλεου συνοδετηκε απ φωτογραφα του παραπονομενου, ο οποος ουδεμα σχση χει με το πρσωπο που καταδικστηκε, πραν της συνωνυμας.
Η Επιτροπ, αφο λαβε υπψη τις εκατρωθεν θσεις, εξτασε το θμα καθαρ απ την ποψη του Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας και ειδικτερα την πρνοια περ ακρβειας των πληροφοριν, που προβλπει τι:
«Τα Μ.Μ.Ε. μεριμνον στε να μη δημοσιεονται ανακριβες, παραπλανητικς, φανταστικς διαστρεβλωτικς της αλθειας ειδσεις, πληροφορες σχλια. Σε περπτωση που χει συμβε κτι ττοιο χωρον σε μεση διρθωση και απολογα».
Η Επιτροπ αποφσισε τι οι ισχυρισμο για δυσφμηση εναι εκτς του ερους των αρμοδιοττων της.
Ο Κδικας περιλαμβνει πρνοια περ αποφυγς διαπμπευσης διασυρμο ατμων ομδων, αλλ υπ τις προποθσεις του ρθρου 12 που αναφρεται στις δυσμενες διακρσεις. Στην παροσα περπτωση πρκειται για αναφορ σε να τομο απ λθος και χι απ πρθεση επδειξης δυσμενος δικρισης για οποιωνδποτε των λγων που αναφρονται στο ρθρο αυτ απ πρθεση διασυρμο του παραπονομενου.
Κατ συνπεια η Επιτροπ αποφσισε τι ο τηλεοπτικς σταθμς EXTRA TV μετδωσε ανακριβ πληροφρηση με την προβολ της φωτογραφας ατμου που δεν εχε σχση με την εδησ που μετδιδε, για την οποα προβη σε ανασκευ και απολογα, ικανοποιντας τις πρνοιες του προαναφερθντος ρθρου του Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας.

Επιστροφ

Πλρης απφαση

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...