EMAIL US

English / Greek

 

 

O

 

ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Επιτροπ Δημοσιογραφικς Δεοντολογας εξτασε παρπονο (1/4/1/2016) απ τον πρεδρο του Διοικητικο Συμβουλου του τηλεοπτικο σταθμο ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Λουκ Παπαφιλππου εναντον του δημοσιογρφου-παρουσιαστ του τηλεοπτικο σταθμο ΜΕΓΑ Παλου Μυλων και του ΜΕΓΑ για διατπωση ανρμοστων, ατεκμηρωτων και αβσιμων ισχυρισμν σχετικ με τα στοιχεα δημοσκπησης που παρουσασε ο ΑΝΤ1.
Ο κ. Παπαφιλππου παραπονθηκε, ειδικτερα, τι ο κ. Μυλωνς, στην εκπομπ της στις 21/12/2015  προβη σε ελλιπ, μεροληπτικ και μονομερ ενημρωση στη διρκεια της εκπομπς του ΜΕΓΑ «Ενημρωση Τρα» και «προσπθησε να πεσει τους τηλεθεατς του, τι η δημοσκπηση, γινε χοντας ως στχο την χειραγγηση της κοινς γνμης και τι γινε κατ παραγγελα, επ πληρωμ».
Ο κ. Παπαφιλππου ανφερε στο παρπον του τι ο κ. Μυλωνς απφυγε να αναφρει ουσιδη στοιχεα της δημοσκπησης, πως απ πια εταιρεα διεξχθη και την ταυττητα της ρευνας, αφνοντας να αιωρεται η αμφιβολα για τα αποτελσματα της.
Περαιτρω ανφερε πως «αν ο κριος Μυλωνς επιθυμοσε να αναφερθε στα αποτελσματα της ρευνας που ο ANTENNA παρουσασε το προηγομενο βρδυ, χοντας μλιστα την πρθεση να την υποτιμσει, υποβαθμσει και χαρακτηρσει ως τσντα και γελοιτητα, δεοντολογικ θα πρεπε να αποταθε στην εταιρεα που κανε την ρευνα και να πρει τις απψεις, θσεις και απαντσεις στα δικ του ερωτηματικ και αμφιβολες δνοντας την ευκαιρα στους τηλεθεατς του να σχηματσουν την δικ τους ποψη.
Αντ αυτο προτμησε τον μονλογο και τους απ μβωνος αφορισμος, προσπαθντας αυτς να χειραγωγσει την ποψη σων τον παρακολουθοσαν».
Τα επμαχα σχλια για τα οποα υποβλθηκε το παρπονο αναφρονταν σε δημοσκπηση που εχε παρουσισει ο ΑΝΤ1 στις 21/12/2015 και ειδικτερα στα ποσοστ ικανοποησης και δυσαρσκειας για τον τρπο σκησης των καθηκντων της Κυβρνησης. Σμφωνα με την ρευνα, ο Πρεδρος Νκος Αναστασιδης εχε ποσοστ 51,2% σον αφορ στο χειρισμ του Κυπριακο, (πολ ικανοποιημνος 20,4%-αρκετ  31,8%).
Οσον αφορ στη δημοτικτητα του Προδρου και των πολιτικν αρχηγν η ρευνα δινε τα ακλουθα αποτελσματα: Αναστασιδης 29,5% αρνητικ, 65,7% θετικ, Νεοφτου 37,5% αρνητικ, 49,7% θετικ, Κυπριανο 59,2% αρνητικ, 32,8% θετικ, Λιλλκας 58,5% αρνητικ, 32,3% θετικ, Σιζπουλος 57,7% αρνητικ, 31,4% θετικ, Παπαδπουλος 59,6% αρνητικ, 30,5% θετικ, Συλλορης 56,8% αρνητικ, 29,7% θετικ, Περδκης 58,1% αρνητικ, 29,1% θετικ.
Στην εκπομπ του την επομνη, 22/12/2015, ο κ. Μυλωνς ανφερε τι «ψες εχε τσντα, σε εισαγωγικ, αργ το βρδυ», και  διευκρνισε τι παρακολοθησε βαρμετρο κοινς γνμης, χωρς να αναφρει απ ποιο τηλεοπτικ σταθμ.  Μεταξ του και της συμπαρουσιστρις του Πρσας Σσιου διεξχθη η ακλουθη στιχομυθα:
«- Ακοστε…αποδοχ του προδρου Αναστασιδη 65 και κτι τοις εκατν, 50% η «δημοφιλα» του Αβρωφ Νεοφτου και δεν ταν ανκδοτο, το καμαν εταιρεες. Λοιπν, οι δημοσκοπσεις στην Ελλδα  και οι δημοσκποι το ξρεις τι γελοιοποιθηκαν και στην Κπρο γελοιοποιθηκαν πολλς φορς, θα ξανα-γελοιοποιηθον, χω την εντπωση, διτι δεν γνεται να χειραγωγες την κοιν γνμη μ’ αυτ τον τρπο, την προκαλες. Λοιπν, πμε να δομε…
-Παλο, με συγχωρες, εδ απλς να σχλιο αν μου επιτρπεις και δεν μιλμε απλς για τα πρσωπα, αν θα ‘πρεπε να υπρχει αντιπθεια στον πρεδρο Αναστασιδη στο πρσωπο του προδρου…αλλ ταν χει μια χρα σε κρση και δεν υπρχει ακμη κτι  αισιδοξο δεν μπορε να εναι ευχαριστημνος ο κσμος.
-Εξντα τοις εκατν, δηλαδ 35 ο Συναγερμς και καννα δεκαπεντρι του ΑΚΕΛ και 5-6 των υπολοπων, εναι φοβερ, δεν εναι φοβερ;. Ο δετερος ταν ο Αντρος Κυπριανο, με 32…. Εναι να τραβς τα μαλλι σου. Αλλ ταν εδα την κατσταση…
-Οι δημοσκοπσεις και οι δημοσκποι το παραδχονται τι ο κσμος δεν συνεργζεται… δεν θεωρονται αντικειμενικς απ καννα πλον, νομζω τι χουνε  χσει.
-Τις χρησιμοποιον για να χειραγωγεται η κοιν γνμη εναι πλον αποδεδειγμνο και απ τις δημοσκοπσεις στην Ελλδα και απ τις δικς μας…Οι γελοιτητες που γνονταν. απ λα τα κανλια δηλαδ, τις παραγγλνεις, τις πληρνεις και τις μεταδδεις.
Ο κ. Μυλωνς επανλθε στο θμα αυτ στην δια εκπομπ στις 28/12/2015 λγοντας τι θελε να διευκρινσει τον ρο «τσντα» που εχε χρησιμοποισει σε εισαγωγικ, διαβζοντας απ το λμμα «τσντα» στο λεξικ Μπαμπινιτη.
Ανφερε τι η πρτη σημασα του εναι «πρσθετο κομμτι υφσματος που τοποθετεται σε ροχο για να μακρνει να φαρδνει». Πρσθεσε τι το διο μπορε να γνει με τις δημοσκοπσεις.
Επε επσης τι υπρχει και δετερη ερμηνεα του ρου αναφροντας τι «πολλο χουν ταυτσει τη τσντα με το πορν, αλλ δεν εναι τσι. Η δετερη ερμηνεα, πως ανφερε, «εναι εμβλιμη σκην πορν κατ την προβολ ταινας κποιου περιεχομνου, που κποιοι μπορον να τη θεωρον και τχνη, αλλ εναι εμβλιμη σκην, δεν εναι σκην της χυδαιτητας για τους συντηρητικος. Εναι μια εμβλιμη σκην στην λη ταινα».
Στην πραγματικτητα, η ερμηνεα που δδει το λεξικ Μπαμπινιτη εναι διαφορετικ, με την ννοια τι η τσντα με την παργωγη ννοια της εναι πντα ταινα πορν.
Αναφρει:
«Τσντα= 1. πρσθετο κομμτι υφσματος που τοποθετεται σε φορεσι, για να μακρνει να φαρδνει.2. (κατ’ επκταση) καθετ που προστθεται σε κτι λλο, συννυμο συμπλρωμα. 3 (ειδικτερα) η εμβλιμη σκην πορν που παρεμβλλεται κατ την προβολ ταινας με διαφορετικ θμα. 4 (συνεκδ.) κθε ταινα καστα βντεο με τολμηρ περιεχμενο.»
(ΣΗΜ: Η τσντα προρχεται απ το ιταλικ giunta, το ισπανικ junta που σημανει νωση, σνδεσμο προκταση. Το διαδικτυακ λεξικ Σγχρονης Ελληνικς Γλσσας αναφρει ως παργωγη σημασα: α. σκηνς πορνογραφικς ταινας, που προβλλονται τελεως ασνδετα ανμεσα σε σκηνς λλης ταινας, σε λακος συνθως κινηματογρφους. β. πορνογραφικ ταινα. || (επκτ.) σκανδαλιστικ θαμα).
Ανταποκρινμενος στην παρκληση της Επιτροπς να παραθσει της απψεις του ΜΕΓΑ, ο Διευθυντς Ειδσεων Μιχλης Παυλδης ανφερε τι «και στις δο περιπτσεις (σημ: η λλη αφορ τη χρση της λξης ‘κοπρτες’ σε λλη εκπομπ για σους αγορζουν απ τα κατεχμενα, υπθεση 2/2016) ο δημοσιογρφος Παλος Μυλωνς προβη σε αδκιμους χαρακτηρισμος οι οποοι πως προκπτει και εκ των υστρων θα μποροσαν να παρερμηνευθον και να τχουν εκμετλλευσης».
Ανφερε επσης τι μετ και απ τις δο εκπομπς συζτησε το θμα μαζ του και κατληξαν στην ανγκη να προβε σε διευκρινσεις αποφεγοντας τους χαρακτηρισμος, με στχο να ξεκαθαρσει αυτ που πιστεει, και ως δημοσιογρφος χει κθε δικαωμα να εκφρζει, με ττοιο τρπο που δεν θα αφνει καννα περιθριο παρερμηνεας.
Ο κ. Παυλδης ανφερε τι ο κ. Μυλωνς προβη σε διευκρινσεις και στις δο περιπτσεις.
Επσης βεβαωσε τι «ως Διεθυνση Ειδσεων του ΜΕΓΑ… αναγνωρζουμε το δικαωμα των δημοσιογρφων να εκφρζουν τις απψεις τους μακρι απ χαρακτηρισμος, φτνει να τις τεκμηρινουν μσα στα πλασια της δημοσιογραφικς δεοντολογας» και πρσθεσε πως στο ΜΕΓΑ δεν χρησιμοποιεται η προληπτικ λογοκρισα.
Ο κ. Μυλωνς ανφερε προς την Επιτροπ  τι οι αναφορς του στο βαρμετρο της κοινς γνμης που προβλθηκε απ τον ΑΝΤ1 δεν εχαν σκοπ να αμφισβητσουν την επιστημονικ εργασα των ερευνητν της εταιρεας, μως υποστριξε τι απ τα ευρματα που παρουσιστηκαν ταν ευδικριτη η αντιφατικτητα σε κποιες απ τις κατηγορες των αποτελεσμτων και πρσθεσε:
«Θλοντας λοιπν να σχολισω αυτ την μη λογικ διακμανση στα αποτελσματα που προκυψαν απ τις απαντσεις των πολιτν, χρησιμοποησα την λξη τσντα. σως να μποροσα να χρησιμοποισω κποια λλη, αλλ στο μυαλ μου δεν εχα κτι το περιφρονητικ το εξευτελιστικ.
Η συγκεκριμνη λξη ερμηνεεται σε γκριτα λεξικ (βλ. Μπαμπινιτη), ως να επιπρσθετο κομμτι φασμα που χρησιμοποιες για να κοντνεις να μακρνεις να ροχο. Γι’ αυτ χαρακτρισα κποια αποτελσματα ως τσντα. Διτι αλλο ταν πολ αυξημνα και αλλο πολ μειωμνα τα ποσοστ, με αποτλεσμα να δεχνουν προσαρμοσμνα και υποκειμενικ».

Εξ λλου υποστριξε τι «μσα στα πλασια της ελευθεροτυπας και της ελευθερας της κφρασης γνμης δεν εναι απαγορευτικ, οτε και αντιδεοντολογικ να ασκεται κριτικ στην εικνα των αποτελεσμτων μιας ρευνας». Πρσθεσε επσης τι εχε πληροφρηση «και για λλες ρευνες στις οποες σε καμα περπτωση η αποδοχ του Νκου Αναστασιδη ξεπερν το 53% του Αβρωφ Νεοφτου το 40%».
Περαιτρω ανφερε τα ακλουθα:
” Το Κυπριακ Βαρμετρο, πως διαφημζεται απ τον διο τον σταθμ, δεν εναι λλη μια δημοσκπηση, αλλ διεκδικε την βαρτητα της καταγραφς της κοινς γνμης ως βαρμετρο μεγλης σημασας. Ως εκ τοτου η ννοια τσντα και η αναφορ της περιγραφε, σως ατυχς, την πιθαντητα κποιος να προσθτει σε κτι λλο για να φαρδνει να μακρνει, δηλαδ να αναδεξει κτι περισστερο να μεισει λλο. Οτε για χειραγγηση μλησα, οτε για επ πληρωμ ρευνα».
Εξ λλου, ανφερε τι απ την εκπομπ του κλεσε τον Διευθυντ της εταιρεας να προσλθει και να πρει σο χρνο χρειζεται και να παρουσισει τα στοιχεα της ρευνας, χωρς μως ανταπκριση.
Κατληξε αναφροντας:
«Δεν θα θελα να πιστψω πως βρισκμαστε στο 2004. Ζομε παρμοιες μρες και ρες και σως να χουμε δημοψηφσματα. Κατ συνπεια λες οι ρευνες και οι δημοκοπσεις θα πρπει με λο το σεβασμ να εναι αντικειμενικς και επιστημονικ ορθς και διφανες. Ταπειν και με απλυτο σεβασμ, αυτ πρπει να απασχολον την Επιτροπ Δεοντολογας. πως επσης και η ποια προσπθεια λογοκρισας φμωσης των δημοσιογρφων».
Λαμβνοντας υπψη λα τα ενπιν της στοιχεα η Επιτροπ κρινε τι το λο θμα θα πρεπε να εξετασθε υπ το πρσμα των γενικν προνοιν περ υποχρωσης των δημοσιογρφων και των ΜΜΕ για σεβασμ «της αλθειας και του δικαιματος του πολτη για αντικειμενικ ολοκληρωμνη και γκυρη πληροφρηση» και περ συμπεριφορς και επαγγελματικο επιπδου των λειτουργν των ΜΜΕ, καθς και των ειδικν προνοιν του ρθρου 1 περ ακρβειας των πληροφοριν και του ρθρου 2 περ παροχς του δικαιματος απντησης.
Το ρθρο 1 ορζει τι:
Τα Μ.Μ.Ε. μεριμνον στε να μη δημοσιεονται ανακριβες, παραπλανητικς, φανταστικς διαστρεβλωτικς της αλθειας ειδσεις, πληροφορες σχλια. Σε περπτωση που χει συμβε κτι ττοιο χωρον σε μεση διρθωση και απολογα.
……..
Τα Μ.Μ.Ε. εν χουν δικαωμα να προβανουν σε αναλσεις και να υποστηρζουν συγκεκριμνες θσεις, εν τοτοις θα πρπει να καθιστον σαφ τη δικριση μεταξ γεγοντος και ερμηνεας, σχολου εικασας».
Το ρθρο 2 προβλπει τι «τα Μ.Μ.Ε. παρχουν στους επηρεαζομνους, στην κατλληλη περπτωση, και ιδιαιτρως ταν χουν υποστε επθεση, την ευκαιρα να απαντσουν…»
Με τη βοθεια λεξικν και προβανοντας σε ρευνα μεταξ μελν του κοινο, η Επιτροπ κατληξε στο συμπρασμα τι το κυπριακ κοιν αντιλαμβνεται τον ρο «τσντα» ως πορνογραφικ υλικ, ννοια που εναι παργωγη της αρχικς ννοιας του πρσθετου υφσματος για να μακρνει να φαρδνει να φρεμα.
Ο κ. Μυλωνς υποστριξε τι χρησιμοποησε τον ρο με την αρχικ του ννοια. Δεδεομνης μως του γεγοντος τι το κοιν αντιλαμβνεται τον ρο με την παργωγη ννοια του πορνογραφικο υλικο, και με βση την παραδοχ του διευθυντ ειδσεων του ΜΕΓΑ, η Επιτροπ θερησε τι η χρση του ρου υπρξε αδκιμη και συνεπς συνιστοσε παραβαση των γενικν προνοιν περ της υποχρωσης των δημοσιογρφων να επιδεικνουν θος, διαγωγ, συμπεριφορ και επαγγελματικ εππεδο της υψηλτερη δυνατς στθμης».
Ο κ. Μυλωνς ανφερε στην απντησ του προς την Επιτροπ τι «η ννοια τσντα και η αναφορ της περιγραφε, σως ατυχς, την πιθαντητα κποιος να προσθτει σε κτι λλο για να φαρδνει να μακρνει, δηλαδ να αναδεξει κτι περισστερο να μεισει λλο».
Εξετζοντας τη χρση του ρου με την ννοια που ανφερε ο διος, η Επιτροπ κρινε τι ο κ. Μυλωνς υπονοοσε τι η δημοσκπηση στην οποα αναφρθηκε ταν τροποποιημνη κομμνη και ραμμνη στα μτρα κποιου.
Η Επιτροπ θεωρε τι αποτελε δικαωμα παντς, που πηγζει απ το δικαωμα της ελευθερας κφρασης, η αμφισβτηση της ακρβειας των στοιχεων που περιλαμβνονταν στο υπ συζτηση βαρμετρο. Θση της Επιτροπς εναι τι κνοντας χρση του δικαιματος της ελευθερας κφρασης, ο κ. Μυλωνς επικαλστηκε ανεξακρβωτες αυθαρετες, παραπλανητικς πληροφορες, κατ παρβαση της γενικς διταξης του Κδικα περ της υποχρωσης των δημοσιογρφων και των ΜΜΕ να παρχουν στο κοιν «αντικειμενικ, ολοκληρωμνη και γκυρη πληροφρηση» και της ειδικς διταξης να αποφεγουν τη μετδοση ανακριβν, φανταστικν διαστρεβλωτικν της αλθειας πληροφοριν.
Για παρδειγμα επικαλστηκε δικς του πληροφορες για το ποσοστ αποδεκτικτητας του προδρου χωρς να αναφρει απ πο προρχονταν και καμε αναφορ σε δημοσκοπσεις που διναν μικρτερα ποσοστ στον Προδρο της Δημοκρατας και στον κ. Νεοφτου χωρς να παρουσισει καννα στοιχεο που να αποδεικνει την παρξη, την προλευση την ακρβει τους. Ανφερε κποιους δικος του αυθαρετους υπολογισμος για να δικαιολογσει την ποψ του τι το ποσοστ αποδεκτικτητας του Προδρου δεν θα πρεπε να ταν «65 και κτι τοις εκατ», αλλ θα πρεπε να ταν χαμηλτερο. Για να δικαιολογσει την ποψη αυτ υποστριξε τι η αποδεκτικτητα του Προδρου θα πρεπε να ταν αυτ που θα του δινε το θροισμα 35% απ το ΔΗΣΥ, 15% απ το ΑΚΕΛ και 5-6% των υπολοπων, δηλαδ προβη σε μια εικασα καμε σχλιο που παρουσασε ως γεγονς.
Η αναφορ αυτ συνιστ παραβαση της πρνοιας για τη λψη μριμνας απ μρους των δημοσιογρφων για αποφυγ μετδοσης δημοσευσης ανακριβν, παραπλανητικν, φανταστικν διαστρεβλωτικν της αλθειας ειδσεων
Επ πλον, καμε επιλεκτικ αναφορ στα αποτελσματα της δημοσκπησης του ΑΝΤ1, περιοριζμενος στα ποσοστ αποδοχς του Προδρου Αναστασιδη, του Προδρου του ΔΗΣΥ και του Γενικο Γραμματα του ΑΚΕΛ για να υποστηρξει τι παρουσιστηκαν ψηλτερα στη δημοσκπηση απ σο δικαιολογοσαν τα ποσοστ των κομμτων απ τα οποα υποθετικ προερχταν η υποστριξη, αλλ δεν ανφερε τα ποσοστ αποδεκτικτητας και των λλων πολιτικν αρχηγν, τα οποα εναι πολλαπλσια της δναμης των κομμτων τους.
Εξ λλου, η λη μθοδος την οποα μετλθε για να υποστηρξει την ποψ του περ διογκωμνων ποσοστν προκαλοσε σγχυση ως προς το τι αποτελοσε σχλιο και τι εξακριβωμνη πληροφορα, κατ παρβαση της πρνοιας περ σαφος δικρισης μεταξ γεγοντος και ερμηνεας, σχολου εικασας.
Η Επιτροπ κρινε επσης τι η αμφισβτηση της εγκυρτητας της δημοσκπησης, με τον τρπο που γινε, συνιστοσε παραβαση των προνοιν του ρθρου 2 περ παροχς του δικαιματος απντησης, δεδομνου τι απ τη μια δεν δθηκε η ταυττητα της δημοσκπησης και δεν αναφρθηκε ποιος την καμε για να γνωρζει το κοιν την προλευσ της και δεν κλθηκε αντιπρσωπος του γραφεου που την καμε για να δσει τις δικς του απαντσεις και εξηγσεις για τα  ποσοστ που δινε η ρευνα και πς προλθαν.
Το γεγονς τι κλεσε τον υπεθυνο του γραφεου στερα απ μια εβδομδα απ την εκπομπ του να παρουσισει τις απψεις του δεν ισοδυναμε με παροχ του δικαιματος απντησης. Η πρσκληση γινε κυριολεκτικ «στον αρα» και δεν ταν καθλου ββαιο τι αυτς προς τον οποο απευθυνταν, ο Νκος Νικολου  του γραφεου «Evresis», παρακολουθοσε την εκπομπ για να ανταποκριθε στην πρσκληση.
Ο κ. Μυλωνς, στην απντησ του προς την Επιτροπ, αρνθηκε τι καμε αναφορ σε χειραγγηση για επ πληρωμ ρευνα εν στην πραγματικτητα καμε και τα δο.
Στην εκπομπ του στις 22/12/2015 ο κ. Μυλωνς ανφερε «…διτι δεν γνεται να χειραγωγες την κοιν γνμη μ’ αυτ τον τρπο», εν λγο αργτερα και απαντντας σε παρατρηση της συμπαρουσιστρις του τι «οι δημοσκοπσεις… δεν θεωρονται αντικειμενικς απ καννα πλον, νομζω τι χουνε  χσει» ανφερε επ λξει:
«Τις χρησιμοποιον για να χειραγωγεται η κοιν γνμη, εναι πλον αποδεδειγμνο απ τις δημοσκοπσεις στην Ελλδα και τις δικς μας. Οι γελοιτητες που γνονταν απ λα τα κανλια, δηλαδ τις παραγγλνεις, τις πληρνεις και τις μεταδδεις».
Η Επιτροπ θερησε επναγκες να σχολισει παρατηρσεις του κ. Μυλων που περιχονται στην απντησ του προς την Επιτροπ, στην οποα μεταξ λλων ανφερε:
«Δεν θα θελα να πιστψω πως βρισκμαστε στο 2004. Ζομε παρμοιες μρες και ρες και σως να χουμε δημοψηφσματα. Κατ συνπεια λες οι ρευνες και οι δημοκοπσεις θα πρπει με λο το σεβασμ να εναι αντικειμενικς και επιστημονικ ορθς και διφανες. Ταπειν και με απλυτο σεβασμ, αυτ πρπει να απασχολον την Επιτροπ Δεοντολογας. πως επσης και η ποια προσπθεια λογοκρισας φμωσης των δημοσιογρφων».
Η Επιτροπ επισημανει τι αποστολ της πως καθορζεται στον Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας εναι απ τη μια η προστασα της ελευθερας κφρασης, που εναι πεμπτουσα της δημοσιογραφικς αποστολς, πντα μσα στα πλασια της τρησης των καννων της Δημοσιογραφικς Δεοντολογας και απ την λλη η προστασα των μελν της κοινωνας απ συμπεριφορς δημοσιογρφων και ΜΜΕ που αντιβανουν στις πρνοιες του Κδικα.
Με την αναφορ του στο τι πρπει κατ την ποψ του να απασχολε την Επιτροπ, ο κ. Μυλωνς φανεται να μην χει σαφ αντληψη ως προς τη φση και την αποστολ της Επιτροπς.
Η Επιτροπ συστθηκε απ τους φορες των δημοσιογρφων και των ΜΜΕ ως ργανο αυτορρθμισης, με την εφαρμογ του Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας. Δεν της ανατθηκε και δεν χει δικαωμα να παρακολουθε τις πολιτικς εξελξεις, τις δημοσκοπσεις ,τιδποτε λλο σχετικ και να παρεμβανει, αλλ μνο να επιλαμβνεται παραπνων για παραβαση προνοιν του Κδικα Δημοσιογραφικς Δεοντολογας και να εκδδει αποφσεις με βση τα στοιχεα που χει στη διθεσ της, χωρς επηρεασμ απ πολιτικς εξελξεις κομματικς τοποθετσεις και διαμχες. Η Επιτροπ δεν προσπαθε να επιβλει ετε λογοκρισα, προληπτικ κατασταλτικ, ετε φμωση, αλλ χει ως μνη της γνοια την σκηση της δημοσιογραφας μσα στα πλασια που καθρισαν οι διοι οι δημοσιογρφοι και τα ΜΜΕ δια των αντιπροσπων τους.

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...