Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας υποβλήθηκε παράπονο (1/17/1/2011) από πολίτη, ότι η εφημερίδα «Πολίτης» σε σχόλιό της στις 19 Δεκεμβρίου, 2010, είχε προβεί σε ανοίκεια προσωπική επίθεση σε βάρος του με υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Το δημοσίευμα αφορούσε στη διαμάχη μεταξύ των μελών της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και διατύπωνε τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρός της και οι συνεργάτες του έδειξαν προτίμηση στην πρόσληψη ομοϊδεατών τους, μεταξύ των οποίων και διοικητικού υπαλλήλου που «πήρε σβάρνα τα Μέσα που ασχολήθηκαν με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στον Ανοικτό Πανεπιστήμιο», προσπαθώντας «να πείσει περί του αντιθέτου». Το δημοσίευμα χαρακτήριζε το διοικητικό υπάλληλο «ακραίο στοιχείο».

Η Επιτροπή επιλήφθηκε του παραπόνου αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην περαιτέρω διερεύνησή του και στη λήψη απόφασης επί της ουσίας, επειδή έκρινε ότι από το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν θα ήταν δυνατό να εξαχθεί  ότι αναφερόταν στον παραπονούμενο και όχι σε οποιοδήποτε άλλο διοικητικό υπάλληλο.

Για το λόγο αυτό αποφάσισε επίσης να τηρήσει την ανωνυμία του παραπονουμένου.

 

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...