Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

ΠΑΡΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΕ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΚ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο (12/13/9/201 από το βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργο Περδίκη για «μεροληπτικά αρνητική διάκριση σε βάρος του κινήματος από το ΡΙΚ».
Ειδικότερα, ο κ. Περδίκης παραπονέθηκε ότι  το ΡΙΚ παρέλειψε να καλέσει εκπρόσωπο του Κινήματος Οικολόγων σε πολύωρη συζήτηση που οργανώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, 2011, με αφορμή την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ανακριτική επιτροπή Πόλυ Πολυβίου για να καταθέσει σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου, 2011 στη ναυτική βάση στο Μαρί.
Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι θεωρούσε παράβαση της δεοντολογίας τη μη εκπροσώπηση του Κινήματος στη συζήτηση.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ  Θέμης Θεμιστοκλέους, σε γραπτή απάντησή του, και ο Διευθυντής Ειδήσεων σε προφορική κατάθεση του στην Επιτροπή, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμιά πρόθεση δυσμενούς διάκρισης σε βάρος του Κινήματος Οικολόγων.

Ο κ. Καρεκλάς εξήγησε στην Επιτροπή ότι, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα οργάνωσης των εκπομπών κατά την κρίση τους, η μη παρουσία των Οικολόγων οφειλόταν στην έκτακτη φύση της επίμαχης εκπομπής. Είπε ότι για λόγους εργασιακής φύσεως εξ αιτίας των περικοπών των υπερωριών στο Ιδρυμα, δεν είχε γίνει προγραμματισμός για ειδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση και ότι η πραγματοποίηση της συζήτησης αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα εξεύρεσης ατόμων για να πάρουν μέρος στη συζήτηση.
Είπε επίσης ότι εάν η συζήτηση είχε προγραμματισθεί εγκαίρως το Κϊνημα θα εκαλείτο να εκπροσωπηθεί και ότι η μη πρόσκλησή του δεν ήταν σκόπιμη και οφειλόταν στην έλλειψη χρόνου και στο φόρτο εργασίας της τελευταίας στιγμής.
Ο κ. Περδίκης, ο οποίος επίσης προσήλθε ενώπιον της Επιτροπής, ανέφερε ότι αποδέχεται τις εξηγήσεις για την παράλειψη πρόσκλησης του Κινήματος στην εκπομπή..

Κατόπιν τούτου η Επιτροπή θεώρησε ότι δεν υπήρχε θέμα προς εξέταση.

 

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...