Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

ΤΙΤΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΙΣΧΡΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο (11/2008 (6/6/2008) για δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΧΗ», στις 4 Ιουνίου, 2008, που αφορούσε σε καταγγελίες της ΣΕΚ ότι κατά τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στη δημόσια υπηρεσία προτιμώνται άτομα από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και ανέφερε ότι η ΠΕΟ «κόβει και ράβει».
Η είδηση δημοσιεύθηκε ως κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, κάτω από τον τίτλο, με κόκκινα γράμματα
«ΧΧΧ…ΘΗΛΑΖΕΤΑΙ η Δημόσια Υπηρεσία».
Η Επιτροπή θεωρεί ότι ο τίτλος της είδησης συνιστά χυδαία βωμολοχία, η οποία δε συνάδει προς τις πρόνοιες του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ότι το ήθος, η διαγωγή και το επαγγελματικό επίπεδο των δημοσιογράφων πρέπει να είναι της υψηλότερης δυνατής στάθμης και ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση χυδαίων ή αισχρών εκφράσεων.
Η Επιτροπή αποφάσισε περαιτέρω ότι η παράλειψη της εφημερίδας να ανταποκριθεί σε δύο επιστολές για παράθεση των θέσεών της επί του θέματος, συνιστά επίσης παραβίαση της πρόνοιας του Κώδικα περί της υποχρέωσης των ΜΜΕ και των λειτουργών τους να συνεργάζονται με την Επιτροπή και να υποβοηθούν το έργο της.
Με βάση τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, που προσυπέγραψαν τα ΜΜΕ, η Επιτροπή καλεί την εφημερίδα να δημοσιεύσει την απόφαση αυτή.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...