Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Δημοσίευση πληροφοριών και σχολίων από τον "Πολίτη" για την απαλλαγή από την υποχρέωση σρατιωτικής θητείας γιου δικηγόρου και βουλευτή

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο που υπέβαλε ο δικηγόρος και βουλευτής κ. Ανδρέας Αγγελίδης, για σχόλιο της εφημερίδας «Πολίτης» σχετικά με την απαλλαγή του γιου του Σίμου από την υποχρέωση εκτέλεσης στρατιωτικής θητείας.
Η εφημερίδα δημοσίευσε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, 2007 σχόλιο σε σχέση για την πρόταση μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες και την απόρριψή της από το ΔΗΚΟ, στο οποίο ανέφερε ότι ο υιός του βουλευτή κ. Αντρέα Αγγελίδη, «Σίμος Αγγελίδης, γνωστός πλέον δικηγόρος σήμερα, κατετάγη στην ΕΦ στις 17/7/1995. Στις 27/11/1995 κρίθηκε από ιατροσυμβούλιο ως 1-5 και απελύθη από το στρατό. Είχε λέει τενοντίτιδα…Σήμερα αυτός και ο πατέρας του πωλούν ανέξοδα πατριωτισμό αποκαλώντας προδότες όσους διαφώνησαν με τις πολιτικές του αρχηγού τους…»
Ο κ. Αγγελίδης απηύθυνε τετρασέλιδη επιστολή στον «Πολίτη, στην οποία απέρριπτε ως απαράδεκτο ψεύδος«τα περί δήθεν ‘πατριωτισμού’ που ‘πωλούν ανέξοδα’» και ζητούσε να δημοσιευθεί στην έκδοση της αμέσως επόμενης Κυριακής.
Ο κ. Αγγελίδης εξηγούσε στην επιστολή του ότι ο γιος του είχε τραυματισθεί στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης και ότι αφού υποβλήθηκε σε πολύμηνη θεραπεία στο εξωτερικό, απολύθηκε ύστερα από διάγνωση Τριμελούς Ιατρικού Συμβουλίου στις 24/11/1995, ότι «πάσχει από βαριά τενοντοαρθρίτιδα του αχίλλειου τένοντα και της πελματικίας περιτονίας αριστερού άκρου ποδός, με σοβαρές λειτουργικές διαταραχές».
Επίσης ζήτησε από την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας να εξετάσει παράπονό του για δημοσίευση ανακριβών πληροφοριών και διασυρμό.
Ο «Πολίτης» δημοσίευσε στην έκδοση της αμέσως επόμενης Κυριακής στην ίδια στήλη της τα ουσιώδη στοιχεία της επιστολής και σχόλιο με το οποίο απέρριπτε τη θέση του κ. Αγγελίδη περί προσπάθειας δολοφονίας χαρακτήρων.
Ο κ. Σίμος Αγγελίδης, σε επιστολή του προς την Επιτροπή ανέφερε ότι το σχόλιο του «Πολίτη» «δεν ικανοποιεί τη δεοντολογική υποχρέωση, τουλάχιστον να γνωρίζουν οι αναγνώστες του εντύπου και την αλήθεια».
Η Επιτροπή διαβίβασε τη θέση του κ. Αγγελίδη στην εφημερίδα, η οποία δημοσίευσε το πλήρες κείμενο της επιστολής του στις 28 Νοεμβρίου, 2007, αφιερώνοντας σ΄ αυτή ολόκληρη σελίδα.
Η Επιτροπή εξέφρασε ικανοποίηση για τη δημοσίευση του πλήρους κειμένου της επιστολή, έστω και αν δεν υπήρχε τέτοια υποχρέωση από μέρους της εφημερίδας και αποφάσισε ότι με την ενέργεια αυτή ικανοποιήθηκε η πρόνοια του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ως προς την παροχή του δικαιώματος απάντησης.
Περαιτέρω η Επιτροπή επεσήμανε ότι, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που άπτονται προσωπικών στοιχείων οφείλουν να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους, ιδιαίτερα όταν είναι δυνατό να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να προκαλέσουν αναστάτωση.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...