Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Δημοσίευμα με αναφορές σε προσωπικά χαρακτηριστικά

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογία εξέτασε παράπονο που υπεβλήθη μέσω του δικηγόρου κ. Γιώργου Τ. Χριστοφίδη εκ μέρους της ΠΑΣΥΠΙ και του κ. Τάσου Χριστοφίδη εναντίον της εφημερίδας Sunday Mail για δημοσίευμα σχετικά με τους πιλότους των Κυπριακών Αερογραμμών και σε σχέση με τη μύτη του εκπροσώπου της ΠΑΣΥΠΙ κ. Τάσου Χριστοφίδη.
Οσον αφορά το πρώτο σημείο, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι δημοσίευμα σε σατιρική στήλη της εφημερίδας, υπό μορφή διαφημίσεως για εισφορές υπέρ των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών ήταν μειωτικό για τα μέλη της ΠΑΣΥΠΙ και ότι έπληττε το κύρος της συντεχνίας.
Οσον αφορά δημοσίευμα στο οποίο ο συντάκτης ανέφερε ότι ο κ. Τάσος Χριστοφίδης ήταν ο τρίτος Τάσος που γνώριζε να έχει μεγάλη μύτη και διερωτάτο αν παιδιά με μεγάλη μύτη βαπτίζονταν με το όνομα Τάσος ή όσοι έχουν αυτό το όνομα έχουν μεγάλη μύτη, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι αποτελούσε παραβίαση της πρόνοιας του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας περί προσωπικού καθεστώτος και δυσμενών διακρίσεων.
Η Επιτροπή έκρινε ότι το σκωπτικού περιεχομένου υπό μορφή διαφήμισης δημοσίευμα δεν συνιστούσε παραβίαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Επίσης έκρινε επίσης ότι η αναφορά στη μύτη του κ. Τάσου Χριστοφίδη, αν και αναφερόταν σε προσωπικό χαρακτηριστικό, δεν εμπεριείχε το στοιχείο δυσμενούς διάκρισης και επομένως δε μπορεί να θεωρηθεί ως παραβίαση της σχετικής πρόνοιας του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...