Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Εκπομπή για το καθεστώς λειτουργίας του Τμήματος Ευημερίας

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο που υπέβαλε η λειτουργός Κοινωνική Λειτουργός στο επαρχιακό Τμήμα Ευημερίας Λάρνακας κ. Μαίρη Τέκκη εναντίον της δημοσιογράφου κ. Ελίτας Μιχαηλίδου και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ το περιεχόμενο της εκπομπής "Τολμώ", στις 3/2/2006, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες οι οποίο απευθύνονται στο Τμήμα Ευημερίας για βοήθεια.
Η κ. Τέκκη υποστήριξε ότι η κ. Μιχαηλίδου επέδειξε προκατάληψη και έλλειψη αντικειμενικότητας προκαλώντας γυναίκες που παίρνουν ή ζητούν βοήθεια από το Τμήμα Ευημερίας να γράψουν επιστολές με τα παράπονά τους ή να τηλεφωνήσουν στην εκπομπή για να τα αναφέρουν και ότι στη διάρκεια της εκπομπής ακούστηκαν έντονες επικρίσεις εναντίον λειτουργών του Τμήματος, που "έχουν δικαστεί και καταδικαστεί από το λαϊκό Δικαστήριο που η κ. Μιχαηλίδου έστησε από τηλεοράσεως" χωρίς να ακουστεί η δική τους απάντηση.
Επίσης ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου δεν μπορούσε να γνωρίζει αν τα παράπονα που διατυπώθηκαν εναντίον Κοινωνικών Λειτουργών ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα ή αν ανταποκρίνονταν δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αν οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρονταν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.
Η κ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι αντικείμενο και στόχος της εκπομπής δεν ήταν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, γεγονός που ανέφερε επανειλημμένα στην εκπομπή της, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το Τμήμα Ευημερίας είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί, με στόχο να προκληθεί αλλαγή του.
Επικαλέστηκε το γεγονός ότι στην εκπομπή μίλησε ο βουλευτής Ζαχαρίας Ζαχαρίου για τις ενέργειες που γίνονται με στόχο να αλλάξει η σχετική νομοθεσίας.
Η κ. Μιχαηλίδου απάντησε επίσης ότι στην εκπομπή κλήθηκε να εκπροσωπηθεί και το Τμήμα Ευημερίας, το οποίο όμως δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση και ότι λήφθηκε συνέντευξη από την αν. Διευθύντρια του Τμήματος κ. Χλόη Κωνσταντοπούλου-Κορωμία, μέρος της οποίας μεταδόθηκε και αφορούσε στα κριτήρια και τη διαδικασία παραχώρησης βοήθειας από το Τμήμα της.
Η Επιτροπή, αφού μελέτησε τις θέσεις των δύο πλευρών και είδε την εκπομπή από μαγνητοσκόπηση, διαπίστωσε ότι ακούστηκαν επικρίσεις, τόσο για το νομικό καθεστώς του Τμήματος όσο και για τη συμπεριφορά κάποιων Κοινωνικών Λειτουργών.
Επίσης διαπίστωσε ότι, παρά τις επικρίσεις που ακούστηκαν, το αντικείμενο της εκπομπής ήταν η νομοθεσία, λόγω της οποίας προκαλούνται ταλαιπωρίες και όχι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και ότι παρά τις έντονες επικρίσεις από άτομα, δεν θα μπορούσε να ευσταθήσει το παράπονο για προκατάληψη ή έλλειψη αντικειμενικότητας από μέρους της κ. Μηχαηλίδου έναντι των Κοινωνικών Λειτουργών.
Επίσης αποφάσισε ότι το παράπονο της κ. Τέκκη πως δεν δόθηκε η άλλη άποψη από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς δεν ευσταθεί, αφού το Τμήμα Ευημερίας προσκλήθηκε να εκπροσωπηθεί στην εκπομπή και αποποιήθηκε την πρόσκληση, ενώ μεταδόθηκε μέρος της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει η αν. Διευθύντρια του Τμήματος.
Ως εκ τούτου η Επιτροπή έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για παραχώρηση του δικαιώματος απάντησης.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...