Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Δημοσίευση διαφημίσεων που απευθύνονται σε ενήλικες σε οικογενειακά έντυπα

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο για δημοσίευση διαφημίσεων πορνογραφικού περιεχόμενου σε έντυπα που απευθύνονται στην οικογένεια.
Εξετάστηκε ιδιαίτερα η περίπτωση της περίληψης του ειδικού ενθέτου "Γνωριμίες" στις εφημερίδες "Χρυσές Ευκαιρίες" και "Σούπερ Αγγελίες".
Η Γραμματεία πληροφόρησε την Επιτροπή ότι τα δύο έντυπα αποδέχθηκαν εισήγηση της Επιτροπής για δημοσίευση προειδοποιητικού σήματος ότι το ένθετο προορίζεται για άτομα άνω των 18 ετών.
Η Επιτροπή αποφάσισε ότι το ένθετο των δύο εφημερίδων δεν είναι πορνογραφικού περιεχομένου και έκρινε ικανοποιητική τη διευθέτηση για δημοσίευση προειδοποίησης για το περιεχόμενό του ενθέτου και όπως το θέμα βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
Οσον αφορά διαφημίσεις για εικόνες κινητών τηλεφώνων, που δημοσιεύονται σε οικογενειακά περιοδικά, διαπιστώθηκε ότι λαμβάνεται πρόνοια απόκρυψης φωτογραφιών που διαφορετικά θα ήταν πορνογραφικές.
Επίσης εξετάστηκε παράπονο για διαφημιστική πινακίδα με σχεδόν γυμνά γυναικεία οπίσθια σε πολλά μέρη της Λευκωσίας, που προκάλεσε αντιδράσεις από μέρους πολιτών.
Η Επιτροπή αποφάσισε, αφ' ενός, ότι η φωτογραφία, αν και προκλητική, δεν ήταν πορνογραφική και αφ' ετέρου, ότι δεν είχε αρμοδιότητα να επιληφθεί του περιεχομένου διαφημιστικών πινακίδων.

Σχετική υπόθεση 18/2006

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...