Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Μετάδοση πληροφοριών χωρίς αναφορά στην πηγή και επίδειξη αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς προς δημοσιογράφο

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο (21/06) για μετάδοση πληροφοριών χωρίς αναφορά στην πηγή και ταυτόχρονα, σε σχέση με τα ίδια γεγονότα, επίδειξη αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς προς δημοσιογράφο.
Το παράπονο υποβλήθηκε σε άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης» και αφορούσε σε κατ’ ισχυρισμό υποκλοπή είδησης του «Πολίτη», από τον ΑΝΤ1, χωρίς αναφορά στην πηγή προέλευσης. Παράλληλα υποβλήθηκε παράπονο από συντάκτες του ΑΝΤ1 για αντιδεοντολογικό σχόλιο της εφημερίδας.
Η Επιτροπή ενημερώθηκε από τη Γραμματεία ότι ο διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 κ. Γιώργος Τσαλακός και ο  αρχισυντάκτης του ΠΟΛΙΤΗ κ. Σωτήρης Παρούτης ανέφεραν προφορικά ότι συζήτησαν το θέμα μεταξύ τους και ότι δεν επιθυμούσαν περαιτέρω εξέταση του παραπόνου.
Επί πλέον, ο κ. Παρούτης πληροφόρησε γραπτώς την Επιτροπή ότι η εφημερίδα δεν δεν επιθυμούσε εξέταση του θέματος.
Η Επιτροπή επίσης ενημερώθηκε ότι ο συντάκτης του ΑΝΤ1 Κυριάκος Πομηλορίδης, στον οποίο αναφερόταν σχόλιο του Πολίτη", πληροφόρησε τη Γραμματεία της Επιτροπής ότι έχει καταθέσει αγωγή λίβελου εναντίον της εφημερίδας.
Η Επιτροπή θεώρησε σκόπιμο να μη συνεχισθεί η εξέταση του πρώτου μέρους του παραπόνου, αλλά αποφάσισε ότι εν όψει του δικαιώματός της να επιλαμβάνεται αυτεπαγγέλτως υποθέσεων, επιλήφθηκε θέματος παράλειψης συνεργασίας των ενδιαφερομένων με την Επιτροπή, όταν τους ζητείται και αποφάσισε ότι η άρνηση συνεργασίας των δύο πλευρών να συνεργασθούν με την Επιτροπή συνιστά παραβίαση των σχετικών προνοιών του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Επίσης αποφάσισε ότι, εν όψει της κατάθεσης αγωγής λιβέλου από τον κ. Πομηλορίδη εναντίον του «Πολίτη» δεν θα ήταν σκόπιμο ή πρόσφορο προχωρήσει στην εξέταση του παραπόνου του για το περιεχόμενο του σχολίου του "Πολίτη", στο οποίο η εφημερίδα τον είχε αποκαλέσει «κλεφτρόνι» και του είχε προσάψει μομφή για σφετερισμό είδησής της..

ΣΗΜ: Η απόφαση του δικαστηρίουεκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίκου, 2013 σε βάρος της εφημερίδας.

Επιστροφή

 

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...