Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Μετάδοση ανακριβούς και μεροληπτικού ρεπορτάζ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο που υποβλήθηκε από αριθμό οικοδόμων της ΠΕΟ για μεροληπτικό ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ σε σχέση με  απεργία των οικοδόμων.
            Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τη θέση των παραπονουμένων, που διαβιβάστηκε προφορικά στη Γραμματεία από την Ομοσπονδία Οικοδόμων της ΠΕΟ ότι μετά τη διευθέτηση του παραπόνου που υποβλήθηκε από το ΣΙΓΜΑ για φραστική επίθεση εναντίον συντάκτη του τηλεοπτικού σταθμού κατά τρόπο που συνιστούσε απειλή και άσκηση τρομοκρατίας εναντίον λειτουργών του Τύπου, δεν ήθελαν να συνεχισθεί η εξέταση του θέματος, θεωρεί το θέμα κλειστό.

Ως προς το παράπονο του ΣΙΓΜΑ, (12/2006), που συνεξετάστηκε με το παράπονο των οικοδόμων της ΠΕΟ, η Επιτροπή, αφού μελέτησε το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Παπανικολάου από μαγνητοσκόπηση της είδησης και έλαβε υπόψη τόσο τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Παπανικολάου όσο και τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ κ. Ντίνου Μενελάου, που διαβιβάστηκε προφορικά στη Γραμματεία, ότι μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν θεωρεί το θέμα κλειστό, αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος συνέχισης της εξέτασης του παραπόνου, το οποίο θεωρείται διευθετηθέν.
           

Ιδε απόφαση και στην υπόθεση 12/2006

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...