Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιού από το θετό του πατέρα

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο που υπέβαλε η οικογένεια παιδιού για είδηση της εφημερίδας «Πολίτης» η οποία αναφερόταν σε απόφαση δικαστηρίου για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού από τον πατριό του.
            Στο παράπονο διατυπωνόταν ισχυρισμός ότι με το δημοσίευμα αποκαλύφθηκε  η ταυτότητα του παιδιού και ότι, παρ’ όλο που η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών για προστασία του, δημοσιεύθηκαν λεπτομέρειες που προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό στο παιδί.
            Η Επιτροπή, αφού εξέτασε την απάντηση της εφημερίδας, διαπίστωσε ότι δεν δημοσιεύθηκαν λεπτομέρειες οι οποίες θα ήταν δυνατό να αποκαλύψουν την ταυτότητα του παιδιού στο ευρύτερο κοινό.
Επίσης αποφάσισε ότι με τη δημοσίευση των λεπτομερειών του εγκλήματος παραβιάστηκαν οι πρόνοιες του Κώδικα περί επίδειξης ιδιαίτερης προσοχής στην παρουσίαση θεμάτων όπως η βία, το έγκλημα και ο ανθρώπινος πόνος, καθώς και διακριτικότητας και συμπάθειας και αποφυγής πράξεων που είναι δυνατό να οξύνουν τον ανθρώπινο πόνο.
            Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη ότι, με σκοπό την προστασία του ανηλίκου, η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών ώστε να μη δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες πέραν εκείνων που ο δικαστής θα έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει, επισημαίνει ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη μέριμνα κατά τη δημοσίευση ειδήσεων παρόμοιας φύσης.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...