Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Δημοσιεύματα για νεαρό που προκάλεσε διπλο θανατηφόρο δυστύχημα

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας μελέτησε το θέμα του χειρισμού από τα ΜΜΕ της περίπτωσης νεαρού ο οποίος προκάλεσε με τη μοτοσικλέτα του διπλό θανατηφόρο δυστύχημα στη Λακατάμεια, με θύματα δύο αδέλφια.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι στις πλείστες περιπτώσεις το τεκμήριο της αθωότητας του νεαρού παραβιάστηκε κατάφωρα, κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Σημειώνεται ότι τα ΜΜΕ ενημέρωσης έσπευσαν να προκαταλάβουν τη φύση της ενοχής του και την ποινή που θα έπρεπε να του επιβληθεί.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες επίσημοι προβαίνουν σε δηλώσεις, τα ΜΜΕ οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τη δημοσίευση τους, ώστε να μην αναπαράγουν παραβιάσεις του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, τον οποίο είναι δεσμευμένα να τηρούν.
Η Επιτροπή αποδοκίμασε επίσης το γεγονός ότι ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες ή μετέδωσαν εικόνες που παρουσιάζουν το νεαρό σε στιγμές ψυχικού κλονισμού.
Επί του προκειμένου, η Επιτροπή επισημαίνει την πρόνοια του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ότι «σε περίπτωση πένθους, θλίψης ή ψυχικού κλονισμού επιβάλλεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό προσέγγιση που να την χαρακτηρίζει διακριτικότητα και συμπάθεια και αποφυγή οποιασδήποτε πράξης δυνατό να οξύνει τον ανθρώπινο πόνο».

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...