Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Υβριστικά δημοσιεύματα για το Γ.Γ. των ΕΔΗ Κώστα Θεμιστοκλέους

Το παράπονο αφορούσε σε δημοσιεύματα που περιείχαν «αφορισμούς και ύβρεις σε βάρος του Γ.Γ. των Ενωμένων Δημοκρατών κ. Κώστα Θεμιστοκλέους», με αφορμή εισήγησή του για τον τρόπο αναφοράς στο κατοχικό καθεστώς.
Η Επιτροπή αποφάσισε να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ:

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, με αφορμή πρόσφατες περιπτώσεις, ασχολήθηκε με το θέμα των φραστικών υβριστικών επιθέσεων εναντίον προσώπων, λόγω των απόψεών τους επί πολιτικών ή άλλων θεμάτων.
            Η Επιτροπή επισημαίνει σχετικά την πρόνοια του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ότι το ήθος, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα, η διαγωγή, η συμπεριφορά και το επαγγελματικό επίπεδο των λειτουργών των ΜΜΕ θα πρέπει να είναι της υψηλότερης δυνατής στάθμης, καθώς και την πρόνοια για αποφυγή δυσμενών διακρίσεων με βάση τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις.
            Εχοντας υπόψη τα πιο πάνω, η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας επισημαίνει ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα η διατύπωση διαφωνίας και η άσκηση κριτικής για πολιτικές ή άλλες θέσεις, αλλά τονίζει με έμφαση ότι συνιστά αντιδεοντολογική συμπεριφορά η προσφυγή σε αφορισμούς, ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
            Η Επιτροπή τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη όπως τα ΜΜΕ και οι λειτουργοί τους ασκούν το δικαίωμα της άσκησης κριτικής μέσα στα πιο πάνω πλαίσια.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...