Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Ανακριβή δημοσιεύματα για το βουλευτή Χρίστο Πουργουρίδη

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο του βουλευτή κ. Χρίστου Πουργουρίδη εναντίον του δημοσιογράφου Τάκη Κουνναφή και του Φιλελεύθερου για ανακριβή δημοσιεύματα και άρνηση του δικαιώματος απάντησης.
Το παράπονο έγινε δεκτό ως προς την πρόνοια για μη δημοσίευση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο ισχυρισμός
  που δημοσιεύθηκε στη στήλη του κ. Κουνναφή στης έκδοση της 5ης Δεκεμβρίου, 2004, του «Φιλελευθέρου» για καταδίκη του κ. Πουργουρίδη για «πατατο-φθαρτικές υποθέσεις» συνιστά παραβίαση της πρόνοιας του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας να μη δημοσιεύονται «ανακριβείς, παραπλανητικές, φανταστικές η διαστρεβλωτικές της αλήθειας ειδήσεις, πληροφορίες ή σχόλια».
Η Επιτροπή κατέληξε στη διαπίστωση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπήρξαν δύο μηνύσεις στην Ελλάδα εναντίον του κ. Πουργουρίδη για «πατατο-φθαρτικές υποθέσεις» που αποσύρθηκαν με διευθέτηση της διαφοράς, αλλά όχι καταδίκη, καθώς και το γεγονός ότι υπήρξε μία πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, που λήφθηκε ερήμην του κ. Πουργουρίδη, αλλά ακυρώθηκε κατ’ έφεση και κατά συνέπεια δεν υφίσταται καταδίκη.
Η επιτροπή έκρινε ότι το δικαίωμα της απάντησης ικανοποιήθηκε με τη δημοσίευση αποσπάσματος της επιστολής
  του κ. Πουργουρίδη που αναφερόταν στην ουσία του ισχυρισμού, σε δύο δημοσιεύματα, στις 12 και 19 Δεκεμβρίου, 2004.
Ωστόσο, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο ισχυρισμός ότι «αντιγράφουμε κατά λέξη την επιστολή-διαμαρτυρία του κ. Πουργουρίδη», δεν ευσταθούσε.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...