Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Δημοσίευμα για την ΕΔΔ και υποχρέωση συνεργασίας των ΜΜΕ

Η εφημερίδα σημερινή δημοσίευσε στις 22 Φεβρουαρίου, 2005, δύο αποφάσεις της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας,, υπό τον τίτλο «Με τα ΜΜΕ τα έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας».

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε το δημοσίευμα, αποφάσισε και απέστειλε προς τη Διεύθυνση της εφημερίδας και το συντάκτη της είδησης, την πιο κάτω επιστολή:

" Κύριοι,

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας σημείωσε είδηση που δημοσίευσε η «Σημερινή» στις 22 Φεβρουαρίου, 2005υπό τον τίτλο «Με τα ΜΜΕ τα έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας».
Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι ο τίτλος δεν δικαιολογείται από το παρεχόμενο της είδησης.
Εν πάση περιπτώσει, η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας δεν τα έχει με τα ΜΜΕ, αλλά απλώς εκτελεί την αποστολή της με βάση την Ιδρυτική Πράξη, (την οποία υπέγραψαν στις 21 Μαίου, 1997, η Ενωση Συντακτών Κύπρου, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Κύπρου και οι ιδιοκτήτες Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και επικύρωσε το ΡΙΚ), τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και τους κανονισμούς λειτουργίας της.

Σκοπός της είναι η στενή συνεργασία με τα ΜΜΕ και τους λειτουργούς τους προς εφαρμογή των κανόνων αυτορύθμισης, όπως προβλέπεται στην Ιδρυτική Πράξη και τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας".

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...