Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Ισχυρισμοί για χρηματισμό δημοσιογράφων για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο για δημόσια καταγγελία που έγινε από βουλευτές και την ίδια την καταγγελία, για κατ’ ισχυρισμό χρηματισμό δημοσιογράφων με σκοπό να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν.
Η Επιτροπή ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία από βουλευτές που διατύπωσαν την καταγγελία. Η απάντησή τους ήταν ότι, είτε δεν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία, είτε δεν ήταν σε θέση να δώσουν τέτοια στοιχεία.
Εν όψει των απαντήσεων που έλαβε, η Επιτροπή αποφάσισε ότι αδυνατεί να προχωρήσει στην περαιτέρω εξέταση του παραπόνου και των καταγγελιών.
Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας καλεί όλους να σέβονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα και να μη προβαίνουν σε καταγγελίες οι οποίες είναι δυνατό να υποσκάψουν την ανεξαρτησία
  ή να συνιστούν παρέμβαση στο έργο, ή άπτονται της εντιμότητας των ΜΜΕ και των λειτουργών τους στο σύνολό τους ή ατομικά, όταν δεν είναι σε θέση να τις τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα στοιχεία.
Η Επιτροπή θεωρεί ατυχές το γεγονός ότι έγιναν καταγγελίες εναντίον των ΜΜΕ και των λειτουργών τους χωρίς καμιά τεκμηρίωση.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...