Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Αρνηση μετάδοσης απαντητικών δηλώσεων βουλευτή

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο του βουλευτή κ. Ανδρέα Παπαπολυβίου εναντίον του ΡΙΚ για κατ’ ισχυρισμό φίμωσή της αντίθετης άποψης και δυσμενή διάκριση.
            Τόσο ο κ. Παπαπολυβίου όσο και το ΡΙΚ υπέβαλαν τις απόψεις τους επί του θέματος και το ΡΙΚ έδωσε στην Επιτροπή οπτικογραφημένη την επίμαχη μετάδοση.
            Τα γεγονότα:
            Στις 2/10/2004 ο κ. Παπαπολυβίου έδωσε δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία διατύπωσε επικρίσεις εναντίον του ΡΙΚ σχετικά με προσλήψεις και υπογραφή συμβολαίων για παροχή υπηρεσιών προς τον ΡΙΚ.
            Οι δηλώσεις μεταδόθηκαν σε ρεπορτάζ 3 λεπτών και 13 δευτερολέπτων από την τηλεόραση του ΡΙΚ και μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικά δελτία.
            Την ίδια νύκτα κλήθηκε στο στούντιο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κ. Ανδρέας Αλωνεύτης, ο οποίος απάντησε στις επικρίσεις. Ο κ. Παπαπολυβίου τηλεφώνησε και ζήτησε τηλεφωνική παρέμβαση για να απαντήσει στον κ. Αλωνεύτη. Το ΡΙΚ αρνήθηκε την παρέμβαση.
            Η ΕΔΔ, αφού μελέτησε εισήγηση ειδικής υποεπιτροπής που εξέτασε το θέμα, απέρριψε το παράπονο για τους ακόλουθους λόγους:
            Στο σχετικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΡΙΚ δόθηκε πλήρης κάλυψη στις επικρίσεις του κ. Παπαπολυβίου. Ο κ. Αλωνεύτης περιορίστηκε να απαντήσει σημείο προς σημείο στις επικρίσεις του κ. Παπαπολυβίου, χωρίς να εγείρει οποιοδήποτε νέο σημείο ή θέμα, το οποίο να έχρηζε απάντησης.
            Κατά συνέπεια, η Επιτροπή έκρινε ότι δεν ετίθετο θέμα άσκησης του δικαιώματος απάντησης από τον κ. Παπαπολυβίου με βάση τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Επιστροφή            

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...