Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Υβριστικές εκφράσεις για το Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο για δημοσίευμα της εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ημερομηνίας 10ης  Οκτωβρίου, 2004, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και Γ.Γ. του ΑΚΕΛ  κ. Δημήτρης Χριστόφιας «επιδεικνύοντας πολιτική χαμέρπεια και ανανδρία με κάθε ευκαιρία κατηγορεί ως κοινός συκοφάντης τους δημοσιογράφους και τον εκδότη του Πολίτη ‘πληρωμένους από τους Αμερικάνους και πράκτορες’».
Ο κ. Χριστόφιας, με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ, διέψευσε ότι χρησιμοποίησε ποτέ τις εκφράσεις που του αποδόθηκαν και ότι δεν υιοθετούσε τις κατηγορίες, γεγονός για το οποίο ο «Πολίτης» εξέφρασε την ικανοποίησή του και θεώρησε το θέμα κλειστό.
Η Επιτροπή εξέφρασε την απαρέσκεια και αποδοκιμασία της για το συγκεκριμένο δημοσίευμα του ΠΟΛΙΤΗ. Η Επιτροπή έκρινε ότι στο δημοσίευμα περιέχονται απαράδεκτες και υβριστικές εκφράσεις, κατά παράβαση της πρόνοιας του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας περί σεβασμού της υπόληψης κάθε προσώπου. Περαιτέρω η Επιτροπή εξέφρασε απαράσκεια για το γεγονός ότι ο "Πολίτης" αρνήθηκε να συνεργασθεί και να παραθέσει τις απόψεις του.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...