Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Παρεμβάσεις για μη μετάδοση από το ΡΙΚ δηλώσεων του Επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε. Gunther Verheugen για το σχέδιο Ανάν

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ασχολήθηκε αυτεπαγγέλτως και ύστερα από παράπονο εναντίον ΡΙΚ  σχετικά με «τις καταγγελίες του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γκίντερ Φερχόιγκεν ότι παρεμποδίσθηκε η εμφάνισή του σε τηλεοπτικό ή τηλεοπτικά προγράμματα του ΡΙΚ, πριν από το δημοψήφισμα, με στόχο την παρεμπόδιση της αντικειμενικής ενημέρωσης του κοινού» σχετικά με το σχέδιο Ανάν.
Το παράπονο εξετάστηκε σε συνεδρίες υποεπιτροπής στις οποίες προσήλθαν και κατέθεσαν ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Μάριος Μαυρίκιος και ο Διευθυντής Προγραμμάτων Τηλεόρασης κ. Αντρος Παυλίδης.

Η υποεπιτροπή μελέτησε επίσης γραπτές απαντήσεις που υπέβαλαν ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Αντριαν βαν ντερ Μιρ και ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ κ. Κώστας Γεννάρης, καθώς και άλλα σχετικά έγγραφα που υποβλήθηκαν.

Η υποεπιτροπή υπέβαλε έκθεση στην ολομέλεια της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, η οποία συζήτησε το θέμα επί μακρόν.

Αν και από το μαρτυρικό υλικό δεν απεδείχθη ότι υπήρξαν παρεμβάσεις, η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εσωτερικές διαδικασίες του ΡΙΚ και άλλοι λόγοι, που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής, δεν επέτρεψαν να ικανοποιηθεί η επιθυμία του Επιτρόπου Φερχόϊγκεν να δώσει συνέντευξη στο ΡΙΚ, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν συνάδει πλήρως με το γράμμα και το πνεύμα του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Σχετική υπόθεση: 10/2004

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...