Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Αναδημοσίευση πληροφοριών για τον επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Γιώργο Βασιλείου

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο του Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών κ. Βασιλείου εναντίον των εφημερίδων «Σημερινή» και «Μάχη» για αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό ΕΘΝΟΣ ισχυρισμών για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και το ρόλο του στη διαπραγμάτευση του καθεστώτος των Βρετανικών Βάσεων.
Οι καθ’ ων το παράπονο πληροφόρησαν την Επιτροπή ότι προέβησαν σε διορθωτική αναδημοσίευση από το «Εθνος» και υπέβαλαν φωτοαντίγραφα της αναδημοσίευσης.
Η «Μάχη» δημοσίευσε επίσης απολογία και ανέφερε ότι με την αρχική δημοσίευση δεν είχε πρόθεση να θίξει το ήθος και την εντιμότητα του κ. Βασιλείου.
Η Επιτροπή
  θεωρεί ότι με την αρχική αναδημοσίευση από το «Εθνος» από τις εφημερίδες «Σημερινή» και «Μάχη», υπήρξε παραβίαση της πρόνοιας του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για επίδειξη μέριμνας ώστε «να μη δημοσιεύονται ανακριβείς ειδήσεις, πληροφορίες ή σχόλια».
Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι δυο εφημερίδες δημοσίευσαν διορθωτικό κείμενο του «Εθνους», θεωρεί ότι έχει ικανοποιηθούν τα δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόνοια του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για το δικαίωμα απάντησης.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...