Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Παράλειψη μετάδοσης δηλώσεων του Gunther Verheugen και του ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Alvaro de Soto για το σχέδιο Ανάν

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας επιλήφθηκε γραπτής καταγγελίας του Προέδρου του ΔΗΣΥ προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για άνιση μεταχείριση των υποστηρικτών του ναι και του όχι στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν και φίμωση του Επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε. Gunther Ferheugen και του ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Alvaro de Soto από το ΡΙΚ.
Η Επιτροπή θεώρησε την καταγγελία σοβαρή, αλλά ελλείψει συγκεκριμένου παραπόνου αποφάσισε να μην εξετάσει την καταγγελία για το ΡΙΚ και να εκδώσει την ακόλουθη γενική ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ σχετικά με τις υποχρεώσεις τους με βάση τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

"Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα των πρόσφατων εξελίξεων γύρω από το Κυπριακό, που κορυφώθηκαν με το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και εκτιμώντας το σημαντικό ρόλο των ΜΜΕ και των λειτουργών τους στην ανάπτυξη υγιούς δημόσιου διαλόγου, καλεί τη δημοσιογραφική οικογένεια και τους ιθύνοντες των ΜΜΕ να επιδείξουν την δέουσα ευαισθησία και προσήλωση στους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι πρώτιστο καθήκον όλων είναι να σέβονται την αλήθεια και το δικαίωμα του πολίτη για αντικειμενική, ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση.
 
Επισημαίνεται επίσης ότι ο δημόσιος διάλογος και το δημόσιο συμφέρον προάγονται τα μέγιστα, όταν υπάρχει σεβασμός στην αποστολή και το δικαίωμα των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ γενικά, να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία τους και να μη δέχονται παρεμβάσεις στο έργο τους, αλλά και σεβασμός στην ελευθερία έκφρασης και τη διαφορετική άποψη, καθώς και στην αξιοπρέπεια και προσωπικότητα κάθε ανθρώπου-απλού ή δημοσίου".

Σχετική υπόθεση: 17/2004

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...