Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Αποκάλυψη ταυτότητας ανήλικης, θύματος βιασμού

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας  εξέτασε καταγγελία εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, ΡΙΚ, ΜΕΓΑ, ΣΙΓΜΑ, ότι σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ που μετέδωσαν στις  7 Σεπτεμβρίου, 2003, σχετικά με φερόμενο βιασμό ανήλικης από τον πατριό της περιέχονταν στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν εμμέσως σε αποκάλυψη της ταυτότητας της ανήλικης.
Τέτοια στοιχεία ήταν, μεταξύ άλλων, αναφορές στην εθνική καταγωγή της, την οικογενειακή της κατάσταση και συνθήκες, δηλώσεις τις μητέρας της και η ιδιότητα και άλλες ασχολίες του φερόμενου ως βιαστή.
Η Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της έκρινε ότι τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ των σταθμών ΡΙΚ, ΑΝΤ1, ΣΙΓΜΑ, ΜΕΓΑ
για το θέμα περιείχαν στοιχεία που καθιστούσαν δυνατή την αποκάλυψη της ταυτότητας της ανηλίκου, κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.
Η Επιτροπή σημείωσε με ευαρέσκεια το γεγονός ότι οι καθ’ ων το παράπονο αναγνώρισαν την παραβίαση του κώδικα και απολογήθηκανα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθούν μέτρα για να μη επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...