Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

Αρνηση δημοσίευσης επιστολής οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο τεσσάρων οπαδών της Ανόρθωσης για άρνησή της εφημερίδας "Αθλητική της Κυριακής" να δημοσιεύσει επιστολή τους σε απάντηση αρθρογραφίας της εφημερίδας σχετικά με τη Διοίκηση της Ανόρθωσης.
Η Επιτροπή, αφού μελέτησε επισταμένα τόσο το επίμαχο άρθρο της εφημερίδας, ημερομηνίας 15ης Ιουνίου, 2003, το περιεχόμενο της επιστολής που απεστάλη προς την εφημερίδα και τις εξηγήσεις που έδωσε η διεύθυνση της εφημερίδας, αποφάσισε ότι:
1. Δεν αποτελεί υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να δημοσιεύουν οποιεσδήποτε επιστολές λαμβάνουν.
2. Το δικαίωμα της απάντησης αναγνωρίζεται από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας στους επηρεαζομένους από δημοσίευμα και ιδιαιτέρως σε όσους έχουν υποστεί επίθεση.
3. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της καταγγελίας εναντίον της εφημερίδας, ακόμη και αν υποτεθεί ότι η φράση «αυτά είναι τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν οι φίλοι της Ανόρθωσης..» δίδει το δικαίωμα της απάντησης σε «φίλους της Ανόρθωσης», η Επιτροπή αποδέχθηκε την εξήγησή του διευθυντή ότι η επιστολή περιείχε υπονοούμενα ή κατηγορίες εναντίον συνεργάτη της εφημερίδας, που δυνατό να συνιστούσαν δυσφήμηση, γεγονός που δίδει το δικαίωμα άρνησης για δημοσίευση του περιεχομένου της επιστολής.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...