Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο (25/21/12/2010) από το βουλευτή κ. Χρήστο Πουργουρίδη εναντίον της εφημερίδας «Σημερινή» για παράλειψη δημοσίευσης είδησης επί θέματος για το οποίο η εφημερίδα τον είχε επικρίνει.
Ειδικότερα, ο κ. Πουργουρίδης παραπονέθηκε ότι η εφημερίδα ενώ επανειλημμένα του είχε ασκήσει έντονη κριτική επειδή είχε προσυπογράψει πρόταση για να γίνει έρευνα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω, και παρουσίαζε τη στάση του ως αντεθνική σε σημείο που άγγιζε τα όρια της προδοσίας, παρέλειψε να δημοσιεύσει ανακοίνωσή του που αναφερόταν στην έκθεση που συντάχθηκε μετά τη διενέργεια της έρευνας.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι από την έρευνα δεν προκύπτει τίποτε το μεμπτό όσον αφορά τα ανθρώπινα των μουσουλμάνων της Ρόδου.

Η εφημερίδα απάντησε ότι είδηση για το θέμα αυτό δημοσιεύθηκε στις 5 Ιανουαρίου, 2011, δηλαδή την επομένη της κοινοποίησης του παραπόνου του κ. Πουργουρίδη από την Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί απάντηση.

Η Επιτροπή αποφάσισε ότι μετά τη δημοσίευση της είδησης και ανεξάρτητα από την καθυστέρηση στη δημοσίευση της, για την οποία δεν δόθηκε καμιά εξήγηση, δεν υπάρχει θέμα προς εξέταση.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...