Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο (30/25/10/09) από το δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 κ. Δημήτρη Ευθυμίου ότι άρθρο του Κώστα Κωνσταντίνου στον πολίτη, ημερομηνίας 22/10/2009, με αφορμή επεισόδιο με τον προεδρικό σύμβουλο κ. Τουμάζο Τσελεπή, σε τηλεοπτική συζήτηση στον ΑΝΤ1 περιείχε αναφορές που συνιστούσαν ανοίκεια επίθεση εναντίον του.
Το άρθρο αποτελούσε σχόλιο για την αποχώρηση του κ. Τσελεπή από τη συζήτηση, όταν άλλοι συζητητές προέβησαν σε παρατηρήσεις αμφισβήτησης των επαγγελματικών του προσόντων.
 Μεταξύ άλλων το άρθρο ανέφερε:
«Πως είναι ακόμη πιο αδιανόητο να βγαίνει την επομένη της…απόπειρας δολοφονίας ο συντονιστής της εκπομπής και να παραδέχεται, δημοσιογράφος άνθρωπος, ότι το θύμα είχε κληθεί να υπερασπιστεί τις απόψεις του μόνο του ενώ από την άλλη άποψη είχε φέρει…τέσσερα (!) άτομα, πλην όμως λέει «του δόθηκε περισσότερος χρόνος»; Και πως είναι εξωφρενικό, τούτου λεχθέντος, να μην παρεμβαίνουν η Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και η Ενωση Συντακτών, αν μη τι άλλο, για να του εισηγηθούν να αλλάξει επάγγελμα; Τι να σας γράψουμε»;
Η εφημερίδα και ο αρθρογράφος δεν ανταποκρίθηκαν σε επανειλημμένες υπομνήσεις για παράθεση των απόψεων τους, γεγονός το οποίο η Επιτροπή έκρινε ότι αποτελεί παραβίαση της πρόνοιας του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για υποχρέωση των ΜΜΕ και των λειτουργών τους να συνεργάζονται και να συνδράμουν το έργο της.
Η Επιτροπή αποφάσισε ότι το περιεχόμενο και το ύφος της αναφοράς στον τρόπο άσκησης της εργασίας του κ. Ευθυμίου συνιστά παραβίαση της πρόνοιας του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ότι «οι λειτουργοί έχουν δικαίωμα να κρίνουν το έργο συναδέλφων τους, αλλά το πράττουν με σεβασμό στην τιμή και υπόληψή τους και αποφεύγουν προσωπικές επιθέσεις και μειωτικές της προσωπικότητας αναφορές».

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...