Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

EMAIL US

English / Greek

 

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

  

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΤΗΚ

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέτασε παράπονο
24/17/8/2009) από τον κ. Στέλιο Αμερικάνο, τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ότι δημοσίευμα στο «Φιλελεύθερο» για την αντικατάσταση των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών ήταν δυσφημητικό για τον ίδιο και διέσυρε την τιμή και την αξιοπρέπειά του.
Στο δημοσίευμα, ημερομηνίας 29ης Ιουλίου, 2009, η δημοσιογράφος  Ανδρούλα Ταραμουντά, με αφορμή ανώνυμη επιστολή «300 υπαλλήλων» της ΑΤΗΚ που αναφερόταν σε κατ’ ισχυρισμό ατασθαλίες στον οργανισμό, ζητούσε να γίνουν τομές «εκεί που υπάρχουν αποστήματα».
Ο κ. Αμερικάνος με επιστολή του προς την εφημερίδα ζήτησε από  τους 300 που υπέγραφαν την επιστολή ή την αρθρογράφο να δημοσιεύσουν στοιχεία «που να αποδεικνύουν ή έστω αφήνουν ελάχιστη ακόμα και απομακρυσμένη ένδειξη ότι ο Στέλιος Αμερικάνος έχει συμμετάσχει σε όσα καταλογίζονται στην ανώνυμη επιστολή».
Επί πλέον ζήτησε δημοσίευση αυτούσιας της επιστολής στην αμέσως επόμενη έκδοση της εφημερίδας.
Η επιστολή δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουλίου, 2009 στη στήλη των επιστολών, με σχόλιο της κ. Ταραμνουντά ότι η ίδια ασχολήθηκε με το θέμα των διορισμών στους Ημικρατικούς Οργανισμούς για λόγους δημοσίου συμφέροντος, χωρίς πρόθεση να θίξει «προσωπικά οποιονδήποτε από το διοικητικό Συμβούλιο της CYTA και ειδικά τον κ. Στέλιο Αμερικάνο».
Επίσης πληροφόρησε την Επιτροπή ότι συνομίλησε με τον κ. Αμερικάνο, στον οποίο έδωσε και προφορικές εξηγήσεις και είπε ότι το θέμα έληξε.
Ο κ. Αμερικάνος, επίσης,  ενημέρωσε την Επιτροπή ότι μετά τη δημοσίευση της επιστολής του και τις εξηγήσεις που δόθηκαν θεωρεί το θέμα λήξαν.
Η Επιτροπή θεώρησε το θέμα ως διευθετηθέν με την ικανοποίηση του δικαιώματος απάντησης.

Επιστροφή

CMCC All rights reserved.

Site Development: NETSMART...